Taloustulisijat kuten puuhella, puuliesi tai paisto- tai leivinuunilla varustettu takka ovat käytännöllisiä ja tunnelmallisia tulisijoja ruuanlaittoon ja lämmitykseen.

La Nordica Rosetta BII puuhella | La Nordica Rosetta BII woodburning cooker

Puulämmitteinen taloustulisija on erinomainen tapa valmistaa herkullisia aterioita maukkain tuloksin sekä lämmittää kotia, mökkiä tai muuta vapaa-ajan asuntoa. Se lämmittää huoneilmaa pehmeästi taloudellisesti isonkin kokoisissa tiloissa tehokkaan nykyaikaisen polttotekniikan ansiosta. Pieni määrä puuta riittää lämmittämään sekä paisto- ja leivinuunin että puuhellan ja -lieden ruuanlaittoon sopiviin lämpötiloihin.

Puuhella ekologiseen ruuanlaittoon ja leivontaan

Puuhellat ja puuliedet tuovat tunnelmaa ruuanlaittoon. Ne ovat tehokkaita tulisijoja lämmittämään suurempiakin asuintiloja. Puulämmitteinen uuni on kustannustehokas ja ympäristöä säästävä tapa valmistaa ruokaa verrattaessa sähkö- tai kaasuhelloihin.

Puulämmitteiset hellat ja liedet lämmittävät huoneilmaa pehmeästi samalla kun juomat keittyvät liedellä tai ruuat valmistuvat uunissa. Mallikohtaisesti paistouunit lämpenevät noin 250–350 °C lämpötilaan. Lämpöä on helppo säätää haluttujen tulosten saavuttamiseksi. 

Puun tuottaman savuisen maun ansiosta niin pataruuat kuin leivoksetkin valmistuvat maukkaiksi. Puulämmitteiset uunit tuottavat myös tasaista lämpöä, mikä on tärkeää erityisesti leivonnassa.

Kotimaisen valmistajan Warma-Uunien lämpöä varaavat puuhellat ja puuliedet tuottavat miellyttävän pehmeää lämpöä, jota ne luovuttavat pitkään. Warma-Uunit-malliston varaavat puuhellat on saatavilla joko uunilla tai leivinuunilla ja puuliedet teräsuunilla tai ilman.

Warma-Uunit Serafina puuliesi leivinuunilla | Warma-Uunit Serafina woodburning cooker with baking oven
Kotimainen Warma-Uunit Serafiina varaava hella leivinuunilla. Puuhella on saatavilla myös uunilla.
Warma-Uunit Sofia Basic -puuhella | Warma-Uunit Sofia Basic woodburning cooker
Warma-Uunit Sofia Basic kotimainen varaava puuliesi slammatulla pinnalla. Puuhella on saatavilla myös kaakeloituna teräsuunilla tai ilman.
Kotimaisen valmistajan Warma-Uunien lämpöä varaavat puuhellat ja puuliedet tuottavat miellyttävän pehmeää lämpöä, jota ne luovuttavat pitkään. Warma-Uunit-malliston varaavat puuhellat on saatavilla joko uunilla tai leivinuunilla ja puuliedet teräsuunilla tai ilman.
Haas + Sohnin modernia muotoilua edustavat puuhellat ja puuliedet, joihin on valittavissa joko teräksinen tai keraaminen kansi.
Haas+Sohn puuliesi uunilla on saatavilla leveänä ja kapeana mallina valkoisena tai antrasiitin mustana. Tervetuloa tutustumaan Haas Sohn -malliuuniin liikkeessämme!

   

La Nordica Rosetta BII puuhella | La Nordica Rosetta BII woodburning cooker
La Nordica Rosetta BII -puuhella on yksi suosituimpia puuhelloja, jota on saatavilla sekä oikean- että vasemmanpuoleisella hormilähdöllä usealla eri pinnoitteella. Tervetuloa tutustumaan Rosetta puuhellaan liikkeessämme!
La Nordica Vicenza EVO puuhella | La Nordica Vicenza EVO woodburning cooker
La Nordica Vicenza EVO -puuhella on kapea, kalusteisiin integroitava hella. Sitä on tällä hetkellä saatavilla vain ruostumattomalla teräspinnalla.
La Nordican puuhellat ja puuliedet edustavat ajatonta tyyliä, valikoimasta löytyy sekä perinteistä että modernia tyyliä edustavia tulisijoja. Ne on valmistettu eri pintamateriaaleista, kuten vuolukivestä, ruostumattomasta teräksestä tai koristeellisista keramiikkalaatoista monissa eri väreissä. 
La Nordica Verona XXL puuhella | La Nordica Verona XXL woodburning cooker
La Nordica Verona XXL -puuhella on tällä hetkellä saatavilla mustalla tai ruostumattomalla teräspinnalla sekä vuolukivikuorilla.
La Nordica Venezia puuhella RST ruostumaton teräs | La Nordica Venezia woodburning cooker stainless steel
La Nordica Venezia -puuhella on saatavilla mustana tai ruostumattomalla teräspinnalla. Puuhellan voi myös integroida kalusteisiin.

Takka paisto- tai leivinuunilla takaa maukkaat herkut

Nykyaikaiset varaavat takkaleivinuunit luovuttavat lämpöä tasaisesti ja pitkään jo pienelläkin puumäärällä. Ne tarjoavat monia vaihtoehtoja niin perinteisemmästä kakluunityylistä modernimpaan muotoiluun.

Lämmitykseen ja ruuanvalmistukseen leivinuunilliset varaavat takat ovat varsinaisia tehopakkauksia, jotka lämpiävät nopeasti – noin tunnin kuluessa. Leivinuunin pesässä voi hauduttaa ja paistaa ruokia samalla, kun tulisija luovuttaa lämpöä huonetilaan. Lyhyen lämmitysajan ja korkean palamislämpötilan ansiosta takka-leivinuuni sopii hyvin arkipäiväiseen ruuanlaittoon.

Warma-Uunien lämpöä varaavissa takkaleivinuuneissa leivinuuni sijaitsee tulipesän yläpuolella, hyödyntäen tulipesästä säteilevää lämpöä. Sen voi lämmittää sekä leivinuunissa polttamalla että tulipesässä polttamalla, joten leivinuuni on mahdollista lämmittää myös paistolämpötiloihin. Haudutusruokia voi valmistaa myös takkapesässä.

Mikäli takka sijaitse esimerkiksi keskellä huonetta, voi leivinuunin sijoittaa myös takan takapuolelle.

Warma-Uunien takka leivinuunit on varustettu vähäpäästöisellä ja tehokkaalla Puupihi-palotekniikalla ja osassa malleista on myös pelletinpolttomahdollisuus. Leivinuuni takka yhdistelmän toimintakyky paranee haastavassakin ympäristössä (esimerkiksi tiiviit, koneellisella ilmanvaihdolla alipaineiseksi säädetyt tilat) lisävarusteena hankittavan korvausilmajärjestelmän avulla.

Warma-Uunit Aurora varaava takkaleivinuuni | Warma-Uunit Aurora heat-storing fireplace with baking oven
Warma-Uunit Aurora varaava takka leivinuunilla on saatavilla sekä nurkka- että suoran seinän mallina.
Warma-Uunit Eerika on saatavilla sekä nurkka- että suoran seinän mallina.
Warma-Uunit Fiona 100 varaava takkaleivinuuni | Warma-Uunit Fiona 100 heat-storing fireplace with baking oven
Warma-Uunit Fiona leivinuuni takka on saatavilla 75, 85 ja 100 cm leveydellä.
Warma-Uunit Hilda 85 varaava takkaleivinuuni | Warma-Uunit Hilda 85 heat-storing fireplace with baking oven
Kaakeloitu Warma-Uunit Hilda leivinuunilla on saatavilla 75, 85 ja 100 cm leveydellä sekä nurkka- että suoran seinän mallina.
Kotimainen Basso Bakery varaava takka uunilla on valmistettu täysvuolukivestä. Takan lempeä lämpö soveltuu ruokien haudutukseen ja kypsennykseen. Vuolukivitakka alaliitoksella nyt poistohintaan!

    

Takkaleivinuunien lisäksi Warma Uunit tarjoaa myös varaavia leivinuuneja. Niiden korkeasti varauskykykyinen runko tarjoaa loistavat puitteet pitkään kypsytettäville ruuille. Paistolämpötilat saavutetaan polttamalla puita leivinuunissa.
Warma-Uunit Salli varaava leivinuuni liesitasolla | Warma-Uunit Salli heat-reserving baking oven with cooking top
Warma-Uunit Salli -leivinuunia poltettaessa lämpiää myös liesitaso.
Warma-Uunit Janne varaavat leivinuunimallit | Warma-Uunit Janne heat-reserving baking oven models
Warma-Uunit Janne varaava leivinuuni tuplakierrolla hyötyy kahdesti rungon sisällä kiertävistä savukaasuista, jolloin lämpö varautuu tehokkaammin runkoon. Tuplakiertomalliin kuuluu myös sytytyspelti, joka ohittaa kierron sytytyksen aikana, mikä ehkäisee veto-ongelmia.

  

La Nordica Ester Forno EVO -puuhella mallit | La Nordica Ester Forno EVO woodburning stove models
La Nordica Ester Forno EVO-kiertoilmatakka lämmittää paistouunin 300 asteeseen reilussa puolessa tunnissa ja takan päällä olevalla kivitasolla vedetkin lämpiää 60 asteeseen. Tervetuloa tutustumaan mallitakkaan liikkeessämme!
Myös kiertoilmatakkoja varustettuna paistouunilla löytyy markkinoilta. Esimerkiksi La Nordica Ester Forno EVO uunilla on kompaktin kokoinen kiertoilmatakka, jossa nopeasti lämpenevä paistouuni sijaitsee tulipesän yläpuolella. Paksut vuolu- tai laavakivikuoret pitävät takan lämpimänä vielä tulen sammuttuakin. 

Kamiina keittolevyllä ruuanlaittoon

Tulisijoja löytyy myös pienimuotoisempaan ruuanlaittoon. Joissakin kamiinoissa on keittolevy päällä, jonka avulla voi keittää potut ja kahvit tai paistaa vaikka pihvit. Tällainen kamiina on oiva lisävaruste esimerkiksi mökille tai saunatupaan.

    

Jøtul F 602 kamiina | Jøtul F 602 stove
Valurautainen Jotul F 602 -kamiina on yksi maailman kopioiduimmista kamiinamalleista. Sen päällä on lämpölevy ja takahormilähdöllä varustettuun kamiinaan saa lisävarusteena toisen lämpölevyn. Tervetuloa tutustumaan Jotul kamiinaan liikkeessämme!
La Nordica Gemma Forno -puuhellamallit | La Nordica Gemma Forno woodburning cooker models
La Nordica Gemma Forno on tehokas pieni takkakamiina varustettuna keittolevyllä ja uunilla. Tervetuloa tutustumaan mallitakkaan liikkeessämme!
Jøtul F 100 ECO.2 LL kamiina | Jøtul F 100 ECO.2 LL stove
Jotul F 100 -kamiinaan takahormilähdöllä saa lisävarusteena lämpölevyn.
Jøtul F 200 kamiina | Jøtul F 200 stove
Jotul F 200 -kamiinaan takahormilähdöllä on saatavilla lämpölevy lisävarusteena.
Suurikokoiseen Jotul F 400 -kamiinaan takahormilähdöllä saa lisävarusteena lämpölevyn.
Austroflamm G1 -kamiina | Austroflamm G1 stove
6 kilowatin Austroflamm G1 -kamiina käytännöllisellä keittolevyllä mahtuu pienempäänkin tilaan. Tervetuloa tutustumaan mallikamiinaan liikkeessämme!

   

Ruuanlaitto ja leipominen puulämmitteisellä tulisijalla tarjoaa monia etuja:

  • Tulisija – erityisesti varaava takka – tehostaa kodin energiaomavaraisuutta.
  • Lämmityksen ja ruuanlaiton kustannukset pienenevät.
  • Tulisija toimii myös tunnelmallisena sisustuselementtinä.
  • Puulämmitteisessä tulisijassa valmistettu ruoka maistuu aivan erityiseltä verrattuna sähkövastusuuniin.

Tilaa tulisijasi tulitikut käteen -toimituksena rahteineen ja asennuksineen – ota yhteyttä info@unelmauunit.fi tai 050 555 22 49.