Takkasydän avotakkaan

Contura i5 harmaa takkasydän panoraamaovella | Contura i5 grey fireplace insert with panorama door

Contura i4/i5/i6/i7/i8

Hinta: 2190-3055€

Hitze CUBO 800 takkasydän | Hitze CUBO 800 fireplace insert

Hitze CUBO

Hinta: 1825-2494€

Jøtul C 400 takkakasetti | Jøtul C 400 fireplace cassette

Jøtul C 400

Hinta: 2565€

Jøtul I 520 FL takkasydän | Jøtul I 520 FL fireplace insert

Jøtul I 520

Hinta: 2810-3421€

Jøtul I 620 FL takkasydän | Jøtul I 620 FL fireplace insert

Jøtul I 620

Hinta: 3299-3910€

Leda Fina DS -takkasydän | Leda Fina DS fireplace insert

LEDA FINA

Hinta: 3710-6520€

Stromboli mittatilaustakkakasetti

Hinta: Pyydä tarjous.€

CONTURA-TAKAT -15 % ALENNUKSELLA – PYYDÄ TARJOUS TULITIKUT KÄTEEN -PAKETILLE: INFO@UNELMAUUNIT.FI

Takkasydän avotakkaan on moderni ratkaisu hyödyntää vanhaa avotakkaa tehokkaana lämmöntuottajana. Päivitä avotakka takkasydämellä tai takkakasetilla ja pääset eroon sisään savuttavasta ja paljon puuta kuluttavasta takasta. Avotakat varustettuna takkasydämellä tai takkakasetilla ovat edullisempia, tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja verrattuna perinteiseen avotakkaan.

Avotakan tuli kuluttaa lämmitettyä huoneilmaa hyvin paljon, jopa 500 m³ tunnissa. Sen sijaan takkasydän tai takkakasetti kuluttaa ilmaa vain 20–30 m³ tunnissa. Avotakka varustettuna takkakasetilla tai takkasydämellä voi parantaa lämmitystehoa jopa 70 %. Perinteiseen avotakkaan verrattuna modernilla polttotekniikalla päivitetty avotakka vähentää tarvittavan polttopuun kulutusta noin 30 %.

Kiertoilmatoiminnolla varustettu takkasydän tai takkakasetti avotakkaan imee huoneen viileää ilmaa alaosasta sisäänsä, jossa ilma lämpenee ja kiertää takkasydämen ja tulisijan kuorirakenteen välissä. Lämmin ilma vapautuu huonetilaan takkasydämen yläosasta jo muutamissa minuuteissa tulen sytyttämisestä, lämmittäen nopeasti ja tasaisesti. Lämmitettävä tila lämpenee nopeasti takkasydämen kiertoilmatoiminnon ansiosta ja varastoituu lattiapinnoille sekä muihin tilan rakenteisiin, joten takkasydän lämmittää laajojakin pinta-aloja tehokkaasti.

Modernit takkasydämet ja takkakasetit avotakkaan ovat hyötysuhteeltaan korkeita lämmityslaitteita. Niissä puu palaa puhtaasti erittäin korkeissa lämpötiloissa kaasutiiviissä tulipesässä. Korkeat lämpötilat takaavat, että palamisprosessissa vapautuvat kaasut ja pienhiukkaset ovat määrältään hyvin vähäiset vapautuessaan savuhormin kautta ilmaan. Puiden lämmittäminen takkasydämellä on siis erittäin ympäristöystävällistä ja taloudellista.

Kiertoilmatakkasydänten puhtaan palamisen polttotekniikka pitävät myös luukun lasin puhtaana korkeaa lämpötilaa hyödyntäen. Puhdas ilma kulkee luukun yläreunasta alaspäin ja huuhtelee lasia verhon tavoin kuumassa tulipesässä. Tällöin lasi pysyy puhtaana, kun savukaasut eivät pääse kosketuksiin se kanssa ja nokea sitä.

Takan lämmitysaikaa voi pidentää takkasydämen ja takkakasetin vakiotoimintoihin kuuluvan paloilman säätimen avulla. Säädintä käyttämällä puun palaminen hidastuu ja voit nauttia takan miedosta lämmöstä vähemmällä määrällä puuta. Avotakassa palamisilman säätöä ei ole, lämmitetty huoneilma ohjautuu savupiippua pitkin ulos, jolloin puuta kuluu paljon ja avotakan hyötysuhde on erittäin alhainen.

Valikoimastamme löydät sekä hissiluukullisia takkasydämiä ja takkakasetteja avotakkaan eri kokoisina ja muotoisina. Takkasydämet ja -kasetit valmistajilta kuten Contura, Hitze, Jotul, Leda sekä Strombolin mittatilauksena valmistetut takkakasetit.