Takkasydän ja takkakasetti ovat tehokkaita lämmöntuottajia, joiden avulla voit päivittää avotakan tehokkaaksi lämmittäjäksi tai suunnitella unelmiesi tulisijan.

Takkasydän avotakkaan Jotul I 520 FR -takkasydän | Fireplace insert for open fireplace Jotul I 520 FR fireplace insert
28.2.2023

Takkasydän avotakkaan on yhä suositumpi tapa tehostaa tulisijan toimintaa. Etsitpä sitten tehokkaampaa lämmönlähdettä tai haluat vain päivittää tulisijasi ilmettä, takkasydän voi olla täydellinen ratkaisu.

Takkasydän tarjoaa myös monia mahdollisuuksia suunnitella omannäköinen tulisija. Oman takan suunnittelu voi olla loistava tapa lisätä ainutlaatuista ilmettä mihin tahansa huoneeseen.

Takkasydän avotakkaan

Takkasydämet on suunniteltu sopimaan olemassa oleviin muurattuihin tulisijoihin ja parantamaan tehokkuutta perinteisiin avotakkoihin verrattuna. Puulämmitteiset takkasydämet luovat kodikkaan tunnelman rätisevien liekkien kanssa.

Tehokkuuden kannalta puukäyttöiset takkasydämet tuottavat paljon tehokkaampaa lämpöä kuin perinteiset avotakat, koska ne tuottavat lämpöä paremmin kuin avotakka lämmitys yksinään. Tämä tarkoittaa, että hormivedon kautta menetetään vähemmän lämpöenergiaa ja sen sijaan sitä käytetään kotisi lämmitykseen.

Avotakan tuli kuluttaa lämmitettyä huoneilmaa jopa 500 m³ tunnissa, kun taas takkasydän kuluttaa ilmaa vain 20–30 m³ tunnissa. Avotakan päivittäminen nykyaikaisella takkasydämellä voi parantaa lämmitystehoa jopa 70 % ja vähentää polttopuun kulutusta noin 30 %.

Nykyaikaisella polttotekniikalla varustettu kiertoilmatoiminnollinen avotakan takkasydän levittää lämpöä tasaisesti huonetilaan.

Kaiken kaikkiaan takkasydämen asentaminen on helppo tapa päivittää avotakkaa ja lisätä tehokkuutta samanaikaisesti.

Stromboli-takkakasetti mittatilauksena| Stromboli customized fireplace cassette

Avotakkaan takkasydän oikein mitoitettuna ja asennettuna

Useat valmistajat tarjoavat avotakkaan sopivia takkasydämiä standardikokoisina, jolloin avotakan päivittäminen tehokkaaksi lämmityslaitteeksi ei käy liian hintavaksi projektiksi.

Mikäli sinulla on etsinnässä pieni takkasydän avotakkaan, Contura takkasydän i5 tai Jotul takkasydän I 520 saattaa olla sopiva vaihtoehto.

Contura i5 musta takkasydän tuplaovella | Contura i5 black fireplace insert with double door
Contura i5 musta takkasydän panoraamaluukulla

Contura i5 -takkasydämen nimellisteho on 5 kW ja lämmitysala noin 90 m². Vaihtoehtoja löytyy mustan ja harmaan värisenä sekä tuplaluukuilla tai panoraamaluukulla.

Jötul I 520 -takkakasetin nimellisteho on 7 kW ja lämmitysala noin 143 m². Takkasydämiä on neljää eri mallia: etulasilla, etulasilla ja oikean- tai vasemmanpuoleisella sivulasilla sekä etulasilla ja molemmilla sivulaseilla. Takkasydän kulmamallina on siis myös vaihtoehto avotakkaan. Kokonsa puolesta isommassa Jotul I 620 -takkasydämessä on samanlaiset mallit myös valittavissa.

Jøtul I 520 FL takkasydän | Jøtul I 520 FL fireplace insert
Jotul I 520 FL -takkakasetti
Stromboli-takkakasetti mittatilauksena| Stromboli customized fireplace cassette
Stromboli -takkakasetti

Jos harkinnassa taas on takkasydän mittojen mukaan, niin Stromboli takkasydän on sopiva vaihtoehto. Saksassa mittojen mukaan valmistettu takkakasetti on varustettu kiertoilmatoiminnolla. Takkasydämen lämpöteho vaihtelee noin 6–10 kW välillä avotakan koon mukaan.

Takkasydän vai takkakasetti

Takkasydän vai takkakasetti – kumman tarvitset omaan avotakkaasi? Poikkeavista nimityksistä huolimatta kyseessä on teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlaiset tuotteet.

Takkakasetti avotakkaan tarkoittaa olemassa olevaan avotakkaan asennettava tulipesää, kun taas takkasydän on yleensä jaloilla varustettu tulipesä, jonka ympärille voit rakentaa sinulle mieluisen tulisijan.

Hitze CUBO 800 takkasydän | Hitze CUBO 800 fireplace insert
Hitze CUBO 800 -takkakasetti
Nordpeis Q-24UL -takkasydän | Nordpeis Q-24UL fireplace insert
Nordpeis Q-24UL -takkasydän

Takkasydämen valinta on ensi askel oman takan suunnittelussa

Kun suunnittelet omaa tulisijaasi, sinulla on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja. Monet valmistajat tarjoavat laajan valikoiman takkasydämiä eri tyyleillä, muodoilla ja kokovaihtoehdoilla.

Monipuoliset elementti- ja kuorirakenteet lukemattomilla pinnoitusvaihtoehdoilla auttavat luomaan upean sisustuselementin lämmitettävään tilaan niin saneeraus- kuin uudisrakennuksissa. Takkasydämen avulla voit toteuttaa unelmiesi uniikin tulisijan vaikkapa olohuoneesi seinään tai tilanjakajaksi suureen avoimeen tilaan.

Valikoimastamme löydät takkasydämiä eri tyyliin ja tarpeeseen:

  • Takkasydän sarana- tai hissiluukulla
  • Kulmamallin takkasydän oikean- tai vasemmanpuoleisella sivulasilla
  • Kolmilasinen takkasydän
  • Läpiluukullinen, ns. tunnelimallin takkasydän
  • Takkasydän kaarevalla tai erkkerimallisella luukulla
  • Takkasydän vesikierto toiminnolla
Schmid Lina -takkasydän | Schmid Lina fireplace insert
Schmid Lina -takkasydän

Neljä syytä hankkia takkasydän

Kaiken kaikkiaan puulämmitteiset takkasydämet ovat loistava tapa päivittää mikä tahansa avotakka, tarjoten myös runsaasti suunnitteluvaihtoehtoja omaan tyyliin sopivan takan rakentamiseen.

Takkasydämet parantavat tehokkuutta ja käyttömukavuutta sekä tarjoavat mahdollisuuden muokata kotisi, mökkisi tai muun rakennuksen ilmettä, luoden samalla kodikkaan tunnelman.

Hitze ARDENTE -takkasydän | Hitze ARDENTE fireplace insert
Hitze ARDENTE -takkasydän
  1. Parempi tehokkuus: Puulämmitteiset takkasydämet kiertoilmatoiminnolla ovat tehokkaampia kuin perinteiset avotakat.

  2. Kestävä polttoaineen lähde: Puulämmitteinen takka hyödyntää puuta, uusiutuvaa polttoainetta, ekologisesti ympäristöä säästäen.

  3. Viihtyisä tunnelma: Puulämmitteiset takkasydämet luovat kodikkaan ilmapiirin rätisevillä liekeillä.

  4. Ainutlaatuiset suunnitteluvaihtoehdot: Monet valmistajat tarjoavat laajan valikoiman tyylejä, muotoja ja kokoja, joiden avulla voit luoda oman ainutlaatuisen ilmeen!