Takkojen kysynnän kasvaessa entisestään, eri takkavalmistajien toimitusajat ovat edelleen pitkät. Siksi nyt on juuri oikea aika tarttua tilaisuuteen ja hankkia takka seuraavalle lämmityskaudelle.

14.6.2023

Viimeisen vuoden aikana takkojen suosio on kasvanut huomattavasti, ja tämä ei ole sattumaa. Erilaiset tekijät, kuten energiakriisi, Ukrainan sota sekä raaka-aineiden saatavuusongelmat ovat vaikuttaneet siihen, että yhä useammat ihmiset haluavat hankkia takan kotiinsa. 

Tilaa takka omaan kotiin tai mökille nyt ja pääset nauttimaan sen tuomista eduista seuraavalla lämmityskaudella.

Puulämmitteinen takka vastaus energiakriisiin

Yksi merkittävä syy takkojen suosion kasvuun on energiakriisi, joka on vaikuttanut moniin maihin ympäri maailmaa. Energian hinnat ovat nousseet huomattavasti, mikä on johtanut ihmisten kiinnostukseen etsiä vaihtoehtoisia lämmitysvaihtoehtoja.

Takan hankkiminen tarjoaa itsenäisen ja kestävän lämmönlähteen, joka ei ole riippuvainen sähköstä tai kaasusta. Ihmiset haluavat olla valmistautuneita tuleviin energian hintojen nousuihin, ja takka tarjoaa heille mahdollisuuden säästää kustannuksissa pitkällä aikavälillä sekä vaikuttaa omaan energiankulutukseen.

Myös Ukrainan sota ja sen vaikutukset energiantoimituksiin ovat osaltaan kasvattaneet erityisesti puulämmitteisten tulisijojen suosiota. Maailman riippuvuus tiettyjen energiamuotojen tuonnista on paljastunut haavoittuvaksi konfliktien tai poliittisten jännitteiden aikana.

Kaasutakkojen suosio on laskenut keski-Euroopassa, kun ihmiset ovat huolissaan kaasun saatavuudesta ja hintojen noususta. Tämä taas on johtanut puulämmitteisten takkojen kysynnän kasvuun kaasutakkojen korvaajina.

Tällaiset tapahtumat ovat saaneet ihmiset pohtimaan paikallisia ja itsenäisiä lämmitysvaihtoehtoja, ja tulisija on näistä yksi tehokkaimmista ja luotettavimmista vaihtoehdoista. Takka tarjoaa mahdollisuuden olla omavarainen lämmöntuotannossa ja vähentää ulkopuolisiin tekijöihin liittyvää haavoittuvuutta.

Raaka-aineiden heikko saatavuus hidastaa tulisijojen valmistusta

Raaka-aineiden saatavuusongelmat ovat myös vaikuttaneet takkavalmistajien toimitusaikoihin. Kivimateriaalien ja teräksen saatavuusongelmat ovat hidastaneet takkavalmistusta ja pidentäneet toimitusaikoja.

Monet takkavalmistajat käyttävät terästä  ja korkealaatuisia kivimateriaaleja takkojen valmistuksessa, ja kun näitä raaka-aineita on vaikea saada riittävästi, tuotanto hidastuu. Pitkät toimitusketjut tulisijojen eri osista vastaavien alihankkijoiden kanssa muodostavat ajoittaisia haasteita ja hidasteita tulisijojen toimituksissa.

Raaka-aineiden saatavuusongelmat voivat jatkua vielä jonkin aikaa, mikä tarkoittaa, että odottaminen voi vain pidentää toimitusaikoja entisestään.

Tilaa takka valmiiksi asennettuna seuraavalle lämmityskaudelle

Vaikka eri takkavalmistajien toimitusajat ovat pitkät, nyt on silti oikea aika hankkia takka.

Odottaminen voi johtaa vain entistä pidempiin toimitusaikoihin, kun kysyntä jatkaa kasvuaan. Takan hankkiminen nyt tarkoittaa, että saat sen käyttöösi ajoissa tulevaa talvikautta varten.

Takkavalmistajat työskentelevät kovasti vastatakseen kasvaneeseen kysyntään ja pyrkivät minimoimaan toimitusaikojen pituuden. Joissakin tapauksissa tulisija on toimitettu useita viikkoja arvioitua toimitusaikaa nopeammin.

Tulisijasta ei tarvitse maksaa mitään ennen kuin tilatut tuotteet on toimitettu perille asti. Mikäli tilaukseen kuuluu asennus tulisijan lisäksi, laskutetaan asennustyöt vasta, kun ne on suoritettu.akka

Nordpeis Estoril korkea kulmatakka kiertoilmatakka | Nordpeis Estoril high corner fireplace

Tulisijan hankinta on kotisi tai mökkisi arvoa nostava sijoitus

Energiakriisi ja raaka-aineiden saatavuusongelmat huomioon ottaen, tulisija toimii varalämmönlähteenä sähkökatkojen aikana, tarjoten lämpöä myös silloin, kun muut lämmitysjärjestelmät eivät ole käytettävissä. Tulisija voi auttaa sinua säästämään energiakustannuksissa. Sen avulla voit myös hyödyntää puujätettä ja pienentää hiilijalanjälkeäsi, kun käytät uusiutuvaa polttoainetta lämmityksessä.

Takka ei ole pelkästään käytännöllinen lämmönlähde, vaan se myös lisää kotisi tai mökkisi arvoa ja luo viihtyisää tunnelmaa. Takan tarjoama lämpö ja tunnelma houkuttelevat ihmisiä viettämään enemmän aikaa kotonaan ja luomaan mukavia hetkiä yhdessä läheistensä kanssa. Takan hankkiminen voi parantaa kodin sisustusta ja tarjota paikan rentoutumiselle ja rauhoittumiselle.

Älä lykkää päätöstäsi enää – tilaa takka nyt ja nauti sen eduista tulevina talvikuukausina.

Tilaa tulisijasi tulitikut käteen -toimituksena rahteineen ja asennuksineen – ota yhteyttä info@unelmauunit.fi tai 050 555 22 49.